Két féle weboldal terjedt el igazán a kisvállalkozások körében:

Statikus: Ez a megoldás elsősorban egyszeri bemutatkozásra szolgál, folyamatos frissítésre nem alkalmas. Cserébe lényegében gondozás mentes, alacsony költségekkel elérhető.
A készítése átlagban bruttó 40.000Ft volt az elmúlt években, a domain és webtárhely 2 évre vetítve 10.000Ft alatt van.

WordPress: Ez egy sokkal komplexebb megoldás, ahol van arra is mód, hogy az ügyfél is készítsen posztokat és bármikor belenyúljon az oldal tartalmába.
Ebben a verzióban lényegesen magasabb költséggel kell számolni és az éves fenntartási költség is magasabb lehet.
A szükséges pluginek, tárhely és domain megváltását követően 80.000Ft-tól tudok árajánlatot adni. Amennyiben nem szükséges továbbiakban utógondoznunk az oldalt, a fenntartási költség 10.000Ft alatt tartható 2 évre vetítve.

Google hirdetés: Amennyiben már elindult az oldal, de jó lenne megpörgetni a keresőben, ez is megoldható. Nem egyszerű költséghatékony kampányt indítani a rendszerben. Ebben tudunk segíteni. Pár éve folyamatosan viszünk ilyen kampányokat, így látjuk, hogy mikor, kinek mire kell „licitálni”.

Facebook oldal: A létrehozásban és az alapok oktatásábán tudunk segíteni, de folyamatos támogatást hozzá nem tudunk biztosítani. Alapvetően faék egyszerű a folyamat a facebooknál, de ehhez szükséges, hogy egy alkalommal átlássuk az ottani folyamatokat.

 

Általános kérdések, megkeresések a témában:

  • Mennyi idő egy oldal elkészítése? Ha meg van minden kép és szöveg az oldalra, általában 2-4 nap alatt készen van.
  • Láthatok majd statisztikát, hogy mennyien néztek rá az oldalakra? Igen. A Google eszközei lesznek elérhetőek.
  • Ha szeretném hirdetni az oldalt a Google-ben milyen költséggel számoljak? Kezdésnek minimum nettó 20000Ft-al kalkuláljunk.

A legtöbbet elhangzott kérdés pedig: Mire jó egy weboldal? Ez hirdetés?
Önmagában nem hirdetés. Egy felület, ahol a világhálón megmutathatjuk, hogy kik vagyunk, mit szeretnénk értékesíteni. Az oldal nem fog magától profitot hozni, hiszen senki nem fogja tudni, hogy nekünk van ilyen oldalunk.

Általában a Facebookon a legegyszerűbb a barátainkat megkérni, hogy osszák meg az oldalunkat. Ezen felül az oldal optimalizálva lesz a keresőknek, így ha olyasmit keresnek, amit mi kínálunk, idővel a keresési listák elejére kerülhetünk.

Ezen felül névjegyekre, autókra fel szokták tüntetni a weboldal címét. Ezen felül, tudunk saját e-mail címet is rögzíteni, így abban is szerepel a weboldalunk hivatkozása.
Ez utóbbi lehet díjmentes, kevesebb tudással. És lehet 50GB-os postafiók is 1TB felhő alapú tárhellyel. Ez sem vészes havonta, de tény, hogy költsége van.